Офіс генпрокурора: експосадовцям банку «Михайлівський» повідомили підозру у виведенні 283 млн грн

Колишньому виконувачу обов’язків голови правління та шести посадовцям банку «Михайлівський» повідомили підозру у виведенні понад 283 мільйонів гривень, інформує Офіс генерального прокурора.

За версією слідства, вказані особи підозрюються в тому, що у лютому 2015 року вони уклали кредитні договори з грубим порушенням законодавства і внутрішніх документів банку, перерахувавши у подальшому понад 283 мільйони гривень на рахунки різних юридичних осіб. При цьому вони, вірогідно, розуміли, що зазначені кредитні кошти не будуть повернуті банку.

НБУ відніс банк «Михайлівський» до категорії неплатоспроможних 23 травня 2016 року, а 12 липня ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку. Рішення про виведення банку з ринку НБУ схвалив в зв’язку з великою кількістю операцій переказу вкладів фізичних осіб з фінансової компанії, пов’язаної з банком, на баланс банку, що збільшило навантаження на Фонд гарантування вкладів фізичних осіб.

У жовтні 2016 року власник банку ТОВ «Екосіпан» звернулося з позовом до суду, у якому просило визнати рішення Національного банку про виведення банку з ринку незаконним.

У грудні 2019 року Верховний суд визнав, що «Михайлівський» вивели з ринку легально.