«Очолила «відділ освіти»: правоохоронці затримали мешканку Балаклії за співпрацю з РФ

Правоохоронці затримали мешканку Балаклії на Харківщині, яка під час окупації міста добровільно пішла на співпрацю з військами РФ. Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура.

«У травні вона обійняла посаду «начальника відділу освіти Балаклійського ТУ Ізюмського району Харківської області». Колаборантка навіть уклала псевдотрудовий договір з так званим «головою тимчасової ВЦА м. Балаклія», – зазначають у прокуратурі.

Наразі жінці повідомили підозру у колабораціонізмі.

За даними СБУ, чоловік «основну частину зібраного врожаю мав віддавати загарбникам, а те, що залишиться – реалізовувати на території країни-агресора» ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

«Вивозив українське зерно»: СБУ затримала депутата за співпрацю з РФ під час окупації Харківщини

Станом на 2 листопада Державне бюро розслідувань розслідує понад тисячі кримінальних проваджень щодо підозрюваних у державній зраді та колабораційній діяльності від початку повномасштабного вторгнення.

413 фігурантам таких справ уже повідомили про підозру, 305 людей оголосили в розшук, 1 131 людину перевіряють на причетність до державної зради та колабораційної діяльності. 82 провадження передали до суду.

Найбільше проваджень ДБР відкрило в Луганській, Запорізькій, Донецькій, Харківській та Херсонській областях.

Здебільшого дітей вивозять з окупації до Криму чи РФ з дозволу батьків, але потім не повертають ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

«Примусове переміщення» з окупації. Навіщо Росії українські діти?

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !