Обстріл військами РФ Бахмуту: двоє людей, зокрема дитина, загинули – ОВА

Внаслідок обстрілів Бахмуту на Донеччині російськими військами 31 січня у місті загинули дві людини, зокрема дитина, ще четверо – зазнали поранень, повідомив голова обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

«На суцільні руїну перетворили російські окупанти колись затишне місто Бахмут. Вже кілька місяців поспіль окупанти методично й цілеспрямовано гатять по Бахмуту, вбивають його жителів. Сьогоднішній день, на жаль, не виняток: дві людини загинули внаслідок чергового артобстрілу, який стався кілька годин тому. Один із загиблих – неповнолітній хлопець. Крім того, наразі відомо ще про чотирьох поранених цивільних. Пошкоджень зазнала аптека», – написав Кириленко у телеграмі.

Бахмут продовжує залишатися головною гарячою точкою на фронті. Бої за місто, в яких з російської сторони значну роль відіграють найманці угруповання Євгена Пригожина, триває з липня 2022 року. Військові аналітики зазначали, що захоплення Бахмута має для Росії скоріше символічне значення, але не важливе зі стратегічної точки зору.

У січні пресслужба засновника «ПВК Вагнера» Пригожина заявила «про повне звільнення» Соледара – невеликого міста, розташованого за 20 кілометрів від Бахмута. Пізніше інформацію про захоплення міста військами РФ підтвердили в Генштабі ЗСУ.

Село Благодатне розташоване на північ від Бахмута, який залишається головною гарячою точкою на фронті ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Росія заявляє про захоплення села Благодатне поблизу Бахмута. Київ це не підтверджує

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !