Новини з Ізюма мають зміцнити рішучість світу притягнути Росію до відповідальності – посол США

Новини про масові поховання в Ізюмі мають зміцнити рішучість світу притягнути Росію до відповідальності за її звірства, повідомила посол США в Україні Бріджит Брінк.

«Жахливі новини про масові поховання в Ізюмі мають зміцнити нашу колективну рішучість притягнути Росію до відповідальності за її звірства і підтримати Україну в її зусиллях захистити свою батьківщину та звільнити її громадян, які неймовірно страждають від російських військ», – написала Брінк у твіттері.

15 вересня на Харківщині біля звільненого Ізюма виявили масове поховання.

Захоронення знайшли поряд із кладовищем, де під час окупації російськими військами міста Ізюм ховали людей, які загинули від обстрілів або померли ж природною смертю.

Читайте також: Під Ізюмом знайшли вбитих українських військових, у яких були зв’язані руки – Лубінець

Радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк повідомив, що на місці масових поховань людей у деокупованому Ізюмі на Харківщині виявлено щонайменше 450 могил, і «це лише одне з масових поховань».

Тим часом, уповноважений із питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Олег Котенко заявив, що кількість загиблих в деокупованому Ізюмі на Харківщині може перевищувати Бучанську трагедію.

Під Ізюмом знайшли вбитих українських військових, у яких були зв'язані руки, 16 вересня 2022 року ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Держсекретар США після виявлення масових поховань на Харківщині: Росія поводиться «жахливо»

Голова Національної поліції Ігор Клименко повідомив, що на територіях деокупованої Харківщини виявили 10 місць, де російські війська катували людей.

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !