Німецькі метеорологи прогнозують теплу зиму

Німецька служба погоди (DWD) очікує на м’яку зиму в Німеччині, повідомляє агенція dpa 10 листопада. Відповідно до модельних розрахунків німецьких синоптиків, середня температура в грудні, січні та лютому може сягати щонайменше 2 градусів за Цельсієм.

Середнє багаторічне значення для контрольного періоду з 1991 до 2020 року було на 1,4 градуса нижчим.

За даними DWD, майбутня зима буде однією з найтепліших за останній період. Проте в окремі дні чи тижні температура може бути значно нижчою, ніж у середньому за багато років.

Зимовий прогноз ґрунтується на сезонних кліматичних прогнозах, які передбачають кліматичні тренди на більших територіях і в довший період. Це відрізняє кліматичні прогнози від прогнозів погоди, які стосуються конкретного місця та часу, повідомили в службі.

«Зимовий прогноз метеорологічної служби Німеччини є гарною новиною для всіх споживачів енергії. Якщо модель правильна, ми зможемо заощадити енергію на опаленні», – пояснив Тобіас Фукс з DWD.

Президент Федерального мережевого агентства Німеччини Клаус Мюллер пояснив, що порівняно м’яка зима може допомогти зберегти планову економію споживання газу щонайменше на 20% у найближчі місяці. Німеччина має заповнені газові сховища, але навіть кількох холодних днів може бути достатньо, щоб збільшити споживання та швидко спустошити сховища, сказав Мюллер.

Посуха в Молдові, серпень 2022 року ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Метеорологи назвали період 2015–2022 років найтеплішим за весь час спостережень

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !