Нічна атака “Шахедів”: ЗСУ знищили майже усі дрони росіян

Російські загарбники у ніч проти 5 травня для чергової повітряної атаки запустили для ударів по Україні понад два десятки дронів-камікадзе типу "Шахед". Оборонці неба знищили майже усі ворожі безпілотники.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Facebook Генерального штабу ЗСУ.

У військовому командуванні розповіли, що загалом окупанти використали під час цієї атаки 24 ударні безпілотники.

"Вночі, російські окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши 24 БпЛА типу "Shahed". Силами та засобами протиповітряної оборони України 23 ударних БпЛА було знищено", – передали в Генштабі.

Деталі роботи ППО

В Повітряних силах уточнили, що ворожі безпілотники цієї ночі збивали у трьох областях, а саме у:

  • Харківській,
  • Херсонській,
  • Дніпропетровській областях.

За словами командувача Повітряних Сил генерал-лейтенанта Миколи Олещука, ворог атакував з північного та південного напрямків 24-ма ударними БпЛА типу "Shahed-131/136", а райони пусків: Курська область (РФ) та мис Чауда (окупований Крим).

"Повітряний напад противника відбивали зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил та мобільні вогневі групи Сил оборони України", – йдеться в заяві генерала.

Нічна атака "Шахедів"

Раніше повідомлялося, що ввечері у суботу, 4 травня, у кількох областях України оголосили повітряну тривогу, зокрема через фіксацію "Шахедів" у деяких регіонах.

Вже близько пів на першу ночі неділі, 5 травня, у Харкові пролунали вибухи через ворожу атаку ударних безпілотників. В мерії розповіли, що було зафіксоване влучання ворожого дрона у приватний сектор Основ'янського району міста. Внаслідок удару загорілися 3 приватні будинки. За даними ЗМІ, була поранена одна людина.

Додамо, через атаку "Шахедів" вибухи пролунали також у Дніпрі. Також відомо про роботу ППО у передмісті. Про наслідки цих вибухів офіційних заяв не поступало.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.