NASAMS збиває фактично 100% крилатих ракет, але таких систем в України мало – Повітряні сили

Системи NASAMS збивають фактично 100% крилатих ракет, але таких комплексів в України мало, заявив повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.
«Системи, які вже надано партнерами Україні, ефективно працюють в системі протиповітряної оборони. Маємо дві системи NASAMS, які, як і IRIS-T (наразі одна установка), вже проявили себе у протиповітряному бою. Фактично 100% влучання з цих комплексів. Це сучасні комплекси із гарною системою виявлення цілей, а також ракетами, які фактично стовідсотково знищують крилаті ракети ворога. Проблема у тому, що маємо мало цих систем», – розповів він під час брифінгу.
Ігнат наголосив на тому, що сьогодні протиповітряна оборона України – це не лише зенітно-ракетні комплекси повітряних сил та винищувачі, а ще й ППО сухопутних військ, військово-морських сил та інших сил оборони.

7 листопада міністр оборони Олексій Резніков повідомив про отримання Україною нових систем протиповітряної оборони – NASAMS і Aspide. У Пентагоні підтвердили, що дві системи протиповітряної оборони NASAMS вже перебувають в Україні, а українські військові нещодавно завершили навчання з керування системою у Європі.

Американська тактична ракетна система (ATACMS) на захисті неба Південної Кореї ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

ATACMS і Patriot: чи спонукає інцидент у Польщі західних союзників «закрити небо» над Україною ?

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !