«Нафтогаз»: ціна на газ для побутових клієнтів залишиться незмінною ще на рік

Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» повідомила, що продовжила дію тарифного плану «Фіксований» ще на рік.

Там зауважили, що його ціна й далі складатиме 7,96 гривень за кубометр (із ПДВ).

«Ціна на газ для побутових клієнтів залишається незмінною. Це рішення ухвалили з урахуванням воєнного стану та економічної ситуації в Україні. Попри всю складність ситуації, ми продовжимо тримати ціну палива для наших громадян на довоєнному рівні», – заявив 29 квітня очільник Групи «Нафтогаз» Олексій Чернишов.

Про це Олексій Чернишов заявив у виступі перед керівною радою Енергетичної платформи Євросоюзу ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Голова «Нафтогазу» запропонував учасникам ринку ЄС зберігати газ в українських сховищах

У компанії повідомили, що забезпечують газом понад 12,4 мільйона українських домогосподарств, які отримують газ за річним тарифним планом «Фіксований». Період дії тарифу складає: з 1 травня 2023 року по 1 травня 2024 року включно.

Тим часом, 25 квітня Кабінет міністрів України продовжив пільгову ціну на електроенергію для населення ще на місяць. Водночас заступник міністра енергетики Фарід Сафаров 29 квітня заявив, що рішення про підвищення тарифів на електроенергію доведеться схвалити, інакше енергосистема не зможе підготуватися до наступної зими.

Російські війська з жовтня 2022 року здійснили десятки ракетних та дронових атак на українські енергетичні об’єкти, завдавши масштабних і складних пошкоджень. Після цих атак змушена була застосовувати графіки вимкнення електроенергії. Навесні ситуація з забезпеченням електроенергією стабілізувалася.

Вибух і пожежа на заводі в Новому Уренгої. Росія, 5 серпня 2021 року ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

«Росія програла енергетичну війну проти України і ЄС»: Європа взяла курс на відновлювальну енергетику

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !