Над Єрусалимом та іншими районами Ізраїлю збили десятки іранських балістичних ракет, – KAN

У небі над Єрусалимом та іншими населеними пунктами у різних районах Ізраїлю у ніч проти 14 квітня силами та засобами протиракетної оборони (ПРО) були збиті балістичні ранети, запущениі з Ірану.

Про це передає РБК-Україна з посиланням на Newsru.co.il.

За даними радіостанції KAN, йдеться про десятки таких ракет, якими Іран цієї ночі атакував ізраїльську територію.

Також у повідомленні вказується, що йдеться саме про балістику, а не про крилаті ракети або ударні безпілотники, які раніше були задіяні Іраном для повітряної атаки по Ізраїлю.

Перед тим у нічній заяві Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) було опубліковане оголошення про повітряну тривогу у районі Єрусалиму. А також зазначалося, що сирени залунали і на півночі країни, та у регіоні Негев.

Як пишуть іранські державні ЗМІ, країна запустила по Ізраїлю свою першу серію "балістичних" ракет, передає CNN. Таким чином, вірогідно, Тегеран намагається "синхронізувати" ракетні удари з використанням безпілотників у спробі прорвати та розбити оборонні системи ЦАХАЛ.

Також зазначається, що ізраїльська авіація здійснює польоти через повітряний простір Ізраїлю, щоб збити іранські літаки.

JUST IN: Iranian state media claims they have launched their first round of *ballistic* missiles at Israel. (CNN)

If true, Iran is attempting to "synchronize" their attack with the drones on the way to Israel to overwhelm Israel's defense systems.

Israeli planes are currently… pic.twitter.com/5mas4o0L3v

— Collin Rugg (@CollinRugg) April 13, 2024

Атака Ірану на Ізраїль

Нагадаємо, 13 квітня увечері Іран запустив по території Ізраїлю сотні безпілотників у відповідь на ракетний удар по іранському консульству в Дамаску.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху записав відеозвернення до громадян держави, в якому заявив, що Ізраїль готовий до прямого нападу з боку Ірану і відповість тим же.

Наразі ізраїльські військові ідентифікували понад 100 безпілотників, запущених з Ірану. ВПС відстежують безпілотники та готуються до додаткових хвиль атак, які також можуть включати ракети.

Як повідомляло Times of Israel з посиланням на 12 канал, Ізраїль вже почав перехоплювати іранські безпілотники над Йорданією та Сирією.

Детальніше про повітряні удари Ірану по Ізраїлю – читайте у матеріалі РБК-Україна.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.