На Запорізьку АЕС прибула шоста команда експертів МАГАТЕ – Ґроссі

На окуповану російськими військами Запорізьку АЕС прибула шоста команда експертів МАГАТЕ, повідомив гендиректор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Ґроссі.

«Радий повідомити про успішне завершення довго відкладеної ротації ISAMZ, тепер наша 6-та команда експертів на ЗАЕС. Я дякую нашим співробітникам за їхній професіоналізм, мужність і відданість справі, а також зусилля всіх учасників», – написав він у твіттері.

У лютому Міністерство закордонних справ України заявило, що російські військові навмисне блокують ротації співробітників МАГАТЕ з Запорізької АЕС, але це є грубим порушенням міжнародних норм права.

На початку вересня 2022 року місія МАГАТЕ відвідала Запорізьку АЕС. Рафаель Ґроссі повідомив, що два експерти організації продовжать роботу на АЕС на постійній основі.

Розміщені у бомбосховищі мобілізовані і курсанти, як повідомляється, чекають перекидання на донецьку ділянку фронту ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

До бомбосховища ЗАЕС завезли кількасот мобілізованих і курсантів із РФ – «Енергоатом»

Російські війська захопили Запорізьку АЕС у березні 2022 року, невдовзі після вторгнення в Україну. З того часу Росія та Україна неодноразово звинувачували один одного в обстрілі станції.

18 лютого «Енергоатом» заявив про високий ризик влучання в реактор Південноукраїнської АЕС під час прольоту російських ракет поблизу території станції ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

ISW: Росія може створювати інформаційні умови для ударів по підстанціях біля українських АЕС

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !