На Херсонському напрямку почався «дуже потужний» рух військ РФ – Данілов

На Херсонському напрямку почався «дуже потужний» рух військ РФ, повідомив секретар Ради національної безпеки й оборони України Олексій Данілов.
«Щодо термінів – я обережний. Це – війна, на якій багато різних подій. Зараз ворог стягує максимальну кількість… (сил – ред.). Саме на Херсонському напрямку почався дуже потужний рух їхніх військ. Вони стягують додаткові сили», – сказав він в ефірі національного телемарафону.
«Точно знаю, що наші війська будуть робити все від них залежне для того, щоб в ті терміни, які ставить президент, впоратися. Але в будь-якому випадку перемога буде за нами. Тижнем раніше чи пізніше – це військова справа», – розповів секретар РНБО, відповідаючи на запитання щодо термінів контрнаступу на півдні України.
За словами Данілова, Україна зараз отримує від західних партнерів те озброєння, яке було потрібне ще в березні-квітні.

«Те, що ми зараз отримуємо, – величезна допомога», – додав він.

Українські військовослужбовці стріляють з американської гаубиці M777 по позиціях армії РФ. Харківська область, 21 липня 2022 року ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Переваги і небезпеки для ЗСУ. Київ може перейти в наступ у найближчі тижні – експерти

Напередодні президент Володимир Зеленський заявив, що Україна має повернути захоплені Росією території впродовж наступних 3-6 тижнів.

Останнім часом Україна завдає ударів по живій силі, техніці противника. Також були пошкоджені кілька мостів, зокрема Антонівський міст в Херсоні. Після цього рух мостом закрили.

Антонівський міст через Дніпро, який з’єднує окупований Херсон із лівобережжям, після удару ЗСУ. Херсон, 20 липня 2022 року ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

ЗСУ поширили відео, на якому видно пошкодження Антонівського мосту після нічного удару

Антонівський міст – єдиний у Херсоні через річку Дніпро, в тому числі для транспортування військами РФ своєї техніки і боєприпасів.

У британській розвідці раніше заявляли, що будь-яка спроба росіян побудувати тимчасову переправу через Дніпро «буде операцією з дуже високим ризиком», а якщо переправи через Дніпро не буде – «російські війська в окупованому Херсоні будуть відрізаними, і це стане значним військово-політичним ударом для Росії».

 Також повідомляється про знищення російського командно-спостережного пункту ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

ЗСУ знищили ще шість російських складів з боєприпасами на Херсонщині – ОК «Південь»

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !