На Херсонщині через влучання російського снаряда у будинок загинула родина – ОП

На Херсонщині у Бериславі через влучання російського снаряда у будинок загинула родина, повідомив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко.

«Сьогодні в місті трагічні новини. Обстріл окупантів та внаслідок влучання снаряда у будинок загинула родина. В цьому вся ницість і підлість Росії. Вранці вони говорять про «різдвяне перемир’я», а вже в обід вбивають всю сім’ю. Чим завинили чоловік, дружина та їх 12-річний син?», – написав він у телеграмі.

Раніше сьогодні голова ОВА Ярослав Янушевич повідомив про артилерійські обстріли Чорнобаївки та Комишан. Четверо людей отримали осколкові поранення, трьох із них госпіталізували до лікарень у Херсоні. Також влада повідомляла вже про два російських обстріли Херсона 5 січня.

Читайте також: «Досі є страх, що можуть розстріляти». Як українка двічі тікала від російської окупації

Після відходу з Херсона в листопаді російські війська почали регулярно обстрілювати місто і контрольовану українською владою частину області.

Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних, попри наявність свідчень і доказів цього. В ООН станом на 26 грудня підтвердили загибель 6 884 і поранення 10 947 цивільних людей в Україні внаслідок повномасштабного вторгнення Росії.

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !