На півночі Росії впав МіГ-31, пілоти катапультувалися

У Мурманській області на півночі європейської частини Росії 26 квітня розбився військовий літак МіГ-31, обидва пілоти встигли катапультуватися. За повідомленням міністерства оборони Росії, постраждалих немає.

Літак упав в озеро неподалік селища Ріж-Губа, політ був навчальним. Очевидці повідомляють, що літак спалахнув у повітрі. Пілотів, що катапультувалися, евакуювали рятувальники, їхньому життю ніщо не загрожує.

Телеграм-канал Baza уточнив, що пілоти катапультувалися після того, як відвели літак від житлових будинків.

Уламки російського бойового літака, збитого раніше ЗСУ неподалік міста Ізюму Харківської області, 30 вересня 2022 року ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Авіація Росії «значно скоротила» кількість бойових вильотів останніми місяцями – британська розвідка

Модель МіГ-31 була прийнята на озброєння армії СРСР 1975 року. Це перший радянський бойовий літак четвертого покоління, надзвуковий висотний всепогодний винищувач-перехоплювач далекого радіусу дії. Призначений для знищення повітряних цілей у прикордонних та внутрішніх районах країни-противника. Нині переобладнана модель цього літака, МіГ-31К, використовується армією РФ у війні проти України.

Останнім часом у Росії сталося кілька катастроф військових літаків, зокрема з жертвами серед мирних жителів.

Літак МіГ-31К є носієм ракет «Кинжал» ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

У Повітряних силах ЗСУ пояснили, чому сьогодні тричі оголошували повітряну тривогу

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !