На кордоні зі Словаччиною в Ужгороді будуть пропускати додому українців до 22 березня

Сьогодні з 9:00 на Закарпатті, на словацько-українському кордоні у пункті пропуску «Ужгород – Вишнє Нємецьке» розпочалося оформлення та пропуск громадян України, які прямують з Європи додому. Триватиме пропуск до 19.00 22 березня. Про це на брифінгу повідомив Олексій Гетманенко, в.о. голови Закарпатської ОДА, передає кореспондент Радіо Свобода.

Українці переходять словацький кордон пішки, на українському кордоні їх організовано забирають автобуси. «Ми звернулися до наших перевізників і дуже їм вдячні, що вони швидко відгукнулися і надали автобуси для транспортування українців. Громадяни, які пройшли словацький контроль, з українського боку, перед посадкою у автобуси, проходять температурний скринінг і заповнюють «Зобов’язання про самоізоляцію», – повідомив Гетманенко.

Приїжджі українці, за словами Гетманенка, повинні вказати, звідки і куди їдуть, свої контактні дані та підписатися, що зобов’язуються удома перебувати на 14-денній самоізоляції. На території області для автобусів, які перевозять подорожуючих, визначені два місця для технічної зупинки та дозаправки пальним. На дорогах області посилено працюють поліцейські патрулі.

За інформацією пресслужби Чопського прикордонного загону, наразі завершили оформлення близько 300 українців, які перетнули таким чином кордон збоку Словаччини.

Увечері 16 березня Кабінет міністрів вирішив зупинити роботу метро в Києві, Харкові та Дніпрі для запобігання поширенню хвороби COVID-19, викликаної коронавірусом. Крім того, з 18 березня зупиняться залізничні, авіаційні та автобусні міжміські та міжобласні пасажирські перевезення.

12 березня в Україні розпочався карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції і для недопущення її поширення. Він триватиме три тижні – до 3 квітня.

Наразі в Україні офіційно сім підтверджених випадків захворювання на COVID-19, одна людина померла.