На кордоні з Молдовою будуються фортифікаційні споруди – Держприкордонслужба

На кордоні з Молдовою Сили оборони України посилили заходи безпеки і будують фортифікаційні споруди. Про це речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко повідомив 28 лютого в ефірі телемарафону.

«На кордоні з Молдовою є такий сегмент, як Придністров’я, від моменту повномасштабного вторгнення Сили оборони посилили цей напрямок… Відбувається не тільки посилення контролю, але й будування інженерно-фортифікаційних робіт», – розповів речник.

За його словами, кордони з Білоруссю та Молдовою вимагають посиленої уваги.

«Через підступність ворога ми розуміємо, що в будь-який момент можуть бути провокації. Ми маємо бути готовими до всього», – відзначив Демченко.

Читайте також: Знайомий «російський сценарій»: у Держдепі США занепокоєні можливими планами РФ щодо Молдови

Раніше американський Інститут вивчення війни (ISW) заявив про «ескалацію російських зусиль із підриву молдовської держави».

Президентка Молдови Майя Санду неодноразово звинувачувала Росію в спробі дестабілізувати Молдову і закликала до виведення російських військ з регіону.

У середині лютого вона заявила, що отримала документи від українських спецслужб, які описують організовану Москвою змову з допомогою іноземних диверсантів, нібито спрямовану на повалення керівництва країни, запобігання вступу в ЄС і використання у війні проти України.

Росія заперечує свою змову з метою дестабілізації Молдови, називаючи ці заяви «абсолютно необґрунтованими».

Придністров’я – сепаратистський регіон Молдови, який фактично не підконтрольний Кишиневу з 1992 року. Росія вже понад 20 років тримає в Придністров’ї близько 1700 військових.

Раніше ЗМІ повідомили, що авіакомпанія Wizz Air вирішила призупинити рейси до столиці Молдови з 14 березня. Фото ілюстративне ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Молдова підтверджує рішення Wizz Air призупинити польоти до аеропорту Кишинева

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !