Моравецький: Польща готова до навчання українських пілотів на F-16

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що його країна готова до навчання українських пілотів на західних винищувачах.

«Чи ми готові ми навчати українських пілотів на F-16? Так, ми готові до проведення таких навчань на F-16 у Польщі», – сказав він на спільному брифінгу з президентом України Володимиром Зеленським у Києві.

Прем’єр Польщі наголосив, що це має бути узгоджено в рамках більш широкої коаліції.

«Але Польща готова проводити такі навчання. Дуже важливо, аби українське небо нарешті було безпечне», – додав Моравецький.

Читайте також: Для перемоги Україні потрібні західні літаки, крапка – Ігнат
Британія надіслала в Україну боєприпаси та зброю, зараз навчає українських військових використовувати британські танки.

Україна давно просить союзників про надання сучасних літаків. Під час зустрічі в Парижі президент України Володимир Зеленський закликав західних партнерів «якомога швидше» надати Україні винищувачі, щоб відбити наступ Росії. Про надання Україні літаків наразі офіційно не заявила жодна країна.

Це буде перша офіційно оголошена програма навчання українських пілотів на західних винищувачах. Фото ілюстративне ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Британія планує розпочати навчання українських пілотів на винищувачах стандартів НАТО

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !