Минулої доби бойовики на Донбасі 14 разів порушила режим припинення вогню – штаб

Упродовж минулої доби, 4 березня, бойовики на Донбасі 14 разів обстріляли позиції українських військових. Про це повідомили у штабі операції Об’єднаних сил.

«04 квітня противник застосовував заборонені до розміщення біля лінії розмежування міномети калібрів 120 мм та 82 мм, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Завдяки ефективному використанню чергових вогневих засобів українським захисникам вдалось вчасно і результативно відреагувати на всі ворожі провокації», – мовиться у повідомленні.

У штабі зазначили, що бойовики також обстріляли зі станкових протитанкових гранатометів житловий сектор Верхньоторецького. В результаті розриву гранати осколкове поранення отримала місцева жителька, її госпіталізували та надали допомогу.

«Враховуючи реальну і значну небезпеку, на яку окупанти своїми злочинним діями наражають українських громадян, військовослужбовці Об’єднаних сил оперативно реагували на кожен обстріл та прицільним вогнем по опорних пунктах противника подавляли активність окупантів. Втрат за минулу добу внаслідок ворожих обстрілів серед українських захисників не було. За даними розвідки, 04 квітня наші воїни ліквідували двох російських окупантів, ще одного – поранили. Також українські військовослужбовці учора прицільним вогнем знищили ворожий безпілотний літальний апарат та станковий протитанковий гранатомет», – заявили військові.

Від початку доби проросійські бойовики тричі обстріляли позиції ЗСУ.

У незаконному збройному угрупованні «ЛНР» заявили про два обстріли ЗСУ. Зазначається, що внаслідок обстрілів вбито двох бойовиків.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, від березня 2014-го до 31 жовтня 2019 року унаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули 13 000 – 13 200 людей.