Міненерго: Литва надала Україні автотрансформатор для живлення електрикою близько 200 тисяч людей

У Міністерстві енергетики повідомили, що Україна отримала від Литви силовий автотрансформатор, який встановлять на високовольтній підстанції системи передачі електроенергії.

«Він трансформує напругу з магістрального до розподільного рівня і може забезпечити живленням до 200 тисяч домогосподарств», – розповіли у відомстві.

Повідомляється, що перевезення автотрансформатора до України стало «найбільшою логістичною операцією», яка коли-небудь координувалася Механізмом цивільного захисту ЄС.

Литва надала трансформатор після прохання України.

«Надзвичайно вдячні нашим литовським друзям за цю вагому допомогу, адже таке обладнання є надважливим для відновлення об’єктів енергетичної інфраструктури після ворожих обстрілів і забезпечення безперебійного постачання електроенергії українським споживачам», – зазначив міністр енергетики Герман Галущенко.

Після масованих атак РФ по українському енергосектору європейські партнери допомагають відновлювати галузь, надаючи відповідне обладнання.

Монтаж електростанцій французькі спеціалісти розпочнуть уже сьогодні ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Києву із Франції передали дві сонячні електростанції – КМДА

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !