Масований ракетний обстріл України: Генштаб ЗСУ уточнив дані щодо збитих російських ракет і БПЛА

Генеральний штаб Збройних сил України уточнив дані щодо масованого ракетного удару 10 жовтня.

«Російська Федерація використала 84 крилатих ракети, 24 безпілотних літальних апарати, з них 13 – іранські «Шахід-136». Знищено 56 цілей. Серед них – 43 крилатих ракети та 13 БПЛА ( з них 10 типу «камікадзе»)», – зазначили у Генштабі ЗСУ станом на 14 годину 10 жовтня.

Уранці 10 жовтня відбувся масований обстріл України армією РФ. Відомо, зокрема, про вибухи в Києві, Харкові, Львові та області, Житомирі, на Київщині, Дніпропетровщині. За оновленими даними ДСНС, загинули 11 людей, 64 – поранені.

Наслідки російського обстрілу в центрі Києва, 10 жовтня 2022 року ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Оновлені дані ДСНС: через ракетні обстріли РФ загинули 11 людей, у 4 областях немає світла

За словами президента України Володимира Зеленського, російські війська мають дві мішені – енергообʼєкти по всій країні та люди.

Як повідомив прем'єр Денис Шмигаль, внаслідок російських атак пошкоджено 11 «важливих інфраструктурних об’єктів» у 8 регіонах та у столиці.

Міжнародні партнери України назвали російський обстріл 10 жовтня «демонстрацією Путіним слабкості, а не сили» та засудили його.

За словами Крістіне Ламбрехт, Німеччина поставить першу з чотирьох систем протиповітряної оборони IRIS-T SLM в Україну «найближчими днями» ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Німеччина обіцяє «швидко» поставити Україні систему ППО на тлі атак Росії

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !