Маасікас: немає ознак того, що ЄС послабить підтримку українських біженців

Посол ЄС в Україні Матті Маасікас не бачить ознак того, що Євросоюз послабить підтримку українських біженців. Про це він заявив в інтерв'ю українській агенції «Інтерфакс».
«У перспективі я не бачу жодних ознак того, що наші країни-члени послаблять свою підтримку тих, хто рятується від повномасштабного вторгнення Росії», – сказав він.
«Європейський Союз надав і донині надає притулок мільйонам громадян України, які рятуються від російських ракет, куль та окупації. Вони отримали вкрай необхідний прихисток згідно з Директивою ЄС про тимчасовий захист. Українські біженці отримали негайний доступ до права на працю, освіту та медичне обслуговування. Директива буде діяти щонайменше до березня 2024 року», – додав Маасікас.

Зза словами демографа Елли Лібанової, саме міграційні процеси здійснять найбільший вплив на демографічну ситуацію в Україні під час війни ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Демограф спрогнозувала, скільки українців можуть не повернутися з-за кордону після завершення війни

В лютому минулого 2022 року Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, атакувавши з півночі, сходу та півдня. Через це мільйони українців були змушені покинути свої домівки. За даними ООН, понад 5 мільйонів українських біженців станом на липень досі залишаються за межами України, в Європі.

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !