Люди з обсервації у Нових Санжарах пройдуть тест на коронавірус – МОЗ

Епідеміологи провели забір зразків у людей, які перебувають в обсервації у Нових Санжарах Полтавської області. Зразки доставлять до Києва де проведуть тести на наявність коронавірусної інфекції COVID-19. Про це під час брифінгу повідомив заступник Міністра охорони здоров'я Дмитро Коваль.

«Відбувся ранковий огляд. Усі евакуйовані пасажири, члени екіпажу та супроводжуючі особи почуваються добре. Жодних симптомів гострих респіраторних інфекцій не мають. Вони проходять обстеження двічі в день», – зазначив заступник Міністра охорони здоров’я.

Заступник Міністра зазначив, що в Україну прибули тести для виявлення наявності коронавірусної інфекції COVID-19.

Коваль також заявив, що евакуйовані не потребують продуктів харчування. Вони забезпечені кейтерінгом, який включає гаряче харчування. Передачу всього необхідного координує Червоний Хрест.

20 лютого до України прилетів спецрейс із китайського міста Уханю, де зафіксований найбільший спалах нового коронавірусу. У літаку перебували 45 громадян України і 27 іноземців, а також екіпаж і лікарський супровід. За даними української влади, всі здорові. Але евакуйовані впродовж 14 днів будуть на карантині-спостереженні (обсервації) в закритому медичному центрі Національної гвардії в Нових Санжарах. За повідомленнями влади, небезпеки ймовірного потрапляння коронавірусу за межі закритого медцентру навіть у разі його виявлення немає.