Кулеба обговорив з Боррелем підготовку до саміту Україна-ЄС

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив про телефонну розмову з головою зовнішньополітичної служби ЄС Жозепом Боррелем – обговорювали підготовку до саміту Україна-ЄС.
«Мав телефонну розмову з Жозепом Боррелем, детально обговорили підготовку до саміту Україна-ЄС, що відбудеться 3 лютого. Ми окреслили наші очікування й зосередилися на форматі, який забезпечить його успіх», – написав Кулеба у твіттері.
За його словами, також під час розмови обговорили військову допомогу, санкції та ірансько-російську співпрацю.

Президент України Володимир Зеленський зустрічає в Києві президентку Європейської комісії Урсулу фон дер Ляєн. Київ, 15 вересня 2022 року ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

«Якщо врахувати війну, то прогрес взагалі гарний». Чи почне Україна в 2023 році переговори про вступ до ЄС?

Раніше в Офісі президента України повідомили, що черговий саміт Україна-ЄС відбудеться 3 лютого цього року в Києві. Проте після цього ЗМІ уточнили, що ЄС поки що не підтвердив, що саміт відбудеться в Києві.

У 2022 році саміту, який є щорічною подією, не було. Попередній саміт Україна-ЄС проводили також в Україні. Він відбувся у жовтні 2021 року за участі президента України Володимира Зеленського, президента Євроради Шарля Мішеля та президента Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн. Тоді було підписано низку документів.

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !