Костенко про можливий наступ Росії: це «буде Донбас і дещо відволікаюче»

Народний депутат, секретар парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони й розвідки Роман Костенко припускає, що Росія може здійснити наступ на Донбасі та на якомусь «відволікаючому» напрямку. Про це він заявив в ефірі Радіо Свобода.

«Противник готується до наступу. Зможе чи не зможе, то це покаже бій. Але противник ресурсний, ресурсів у них більше, ніж у нас, це факт, особливо в техніці. Нехай вона там десь і старіша, але по кількості боєприпасів і техніці вони переважають нас. Тому де саме вдарить противник, ми це побачимо, і це покаже розвідка. Я думаю, що це, можливо, буде Донбас і буде дещо відволікаюче, можливо, південь або північ для того, щоб відволікти якусь частину. Але це, я ще раз кажу, покаже весняна кампанія, починаючи з кінця лютого, вони будуть готуватися і будуть чекати погоди», – сказав секретар парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони й розвідки.

Костенко вважає, що Росія може зробити наступальну операцію на декількох напрямках для того, щоб українські військові не зрозуміли, де буде основний удар.

«Насправді ситуація зараз складна. Попри те, що там і хто не говорив би, але противник продовжує наступати, продовжує стискати кільце на Бахмуті. І це є дуже складно… я знаю, що вже деякі основні дороги є під обстрілом. І командування буде ухвалювати рішення, як діяти тут далі. Але за моєю інформацією, що там противник все-таки тисне. І так, є проблеми і в нас з боєприпасами на деяких напрямках. Це говорять самі військовослужбовці. Я не знаю, чи це через проблеми логістики, чи через проблеми з керівництвом, яке не може це забезпечити, але є», – додав він.

Напередодні британська розвідка назвала малоймовірним те, що Росія зможе наростити сили, необхідні для суттєвого впливу на результат її війни проти України, протягом найближчих тижнів.

Раніше міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що у лютому очікується новий можливий наступ російських військ. Резніков підкреслив, що ситуація на сході України залишиться складною, але контрольованою, додавши, що Сили оборони тримаються на цьому напрямку.

За словами заступниці міністра оборони Ганни Маляр, минулого тижня війська РФ всіма силами намагалися прорвати оборону Бахмуту та посилити наступ на Лиманському напрямку.

«Ми робимо все можливе, щоб якомога більше знищити ворога, щоб його наступальний пил був загашений», – наголосив Кириленко ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Голова ОВА про ситуацію в Бахмуті: не виключаємо будь-які сценарії

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !