Контрнаступ ЗСУ. Данілов назвав співвідношення втрат

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов назвав співвідношення втрат внаслідок контрнаступу ЗСУ.
«Можу сказати співвідношення втрат противника щодо наших втрат. На сьогодні вони складають 1 до 9-10. На одного нашого, на жаль, загиблого воїна припадає 9-10 загиблих росіян, які вдерлися на нашу землю. Це дуже цікавий показник, адже за законами війни при наступі ви витрачаєте значно більше, ніж при обороні», – сказав Данілов в ефірі «24 каналу».

За його словами, Збройні Сили ламають стереотипи у військовій справі.

Знищена під час контрнаступу ЗСУ російська військова техніка поблизу міста Ізюму Харківської області, 13 вересня 2022 року ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

З «великими втратами» і без їжі – розвідка про стан підрозділів РФ після контрнаступу ЗСУ

Президент України Володимир Зеленський 12 вересня повідомив, що під контроль України в рамках успішного контрнаступу ЗСУ останніх днів було повернуто понад 6 тисяч квадратних кілометрів території, окупованої протягом кількох місяців російськими військами.

Читайте також: Україна відбила у військ РФ 20 населених пунктів за добу – Генштаб

Міністерство оборони Росії 10 вересня вперше після початку українського наступу в Харківській області, внаслідок якого був прорваний фронт і звільнені десятки населених пунктів, непрямо підтвердило відступ російських військ, назвавши це «перегрупуванням».

Наступного дня – 11 вересня – американський Інститут вивчення війни (ISW) заявив, що відступ Росії на Харківщині – це не перегрупування військ, як стверджують у Міністерстві оборони РФ, а поспішна втеча.

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !