«Конфлікт перебуває у глухому куті» – британське оборонне відомство про стан фронту в Україні

Міністерство оборони Великої Британії у щоденному зведенні оцінило ситуацію у зоні бойових дій в Україні. За даними відомства, останніми днями найзапекліші бої йшли на трьох ділянках фронту:

  • На північному сході, неподалік Кремінної, Україна, ймовірно, досягла невеликих успіхів і успішно захистилася від російської контратаки;
  • У районі Бахмута на Донеччині російські війська та найманці угруповання «Вагнера», ймовірно, відновлюють сили в місті Соледар, яке вони захопили цього тижня;
  • На Запоріжжі обидві сторони зосередили значні сили, що супроводжувалося артилерійськими перестрілками, але великомасштабних наступальних дій сторони уникали.

«Загалом конфлікт перебуває у стані глухого кута», – вважають експерти. Проте вони зазначають, що є реальна можливість локального просування російських військ поблизу Бахмута.

На знімку з супутника видно зруйновані будинки в Соледарі, 10 січня 2023 року. Супутниковий знімок Maxar ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Розвідка Британії: українські військові 16 січня «скоріш за все вийшли з Соледара»

Бахмут продовжує залишатися головною гарячою точкою на фронті. Бої за місто, в яких з російської сторони значну роль відіграють найманці угруповання Євгена Пригожина, триває з липня 2022 року. Військові аналітики зазначали, що захоплення Бахмута має для Росії скоріше символічне значення, але не важливе зі стратегічної точки зору.

У січні пресслужба засновника «ПВК Вагнера» Пригожина повідомила «про повне звільнення» Соледара – невеликого міста, розташованого за 20 кілометрів від Бахмута. Пізніше цю інформацію підтвердило міністерство оборони Росії. Генштаб ЗСУ втрату міста досі не підтвердив.

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !