Комплекси Patriot надійдуть в Україну швидше, ніж планувалося – Пентагон

Системи протиракетної оборони Patriot будуть розгорнуті в Україні швидше, ніж спочатку планувалося, а група з 65 українських військових завершить навчання на таких системах у Форт-Сіллі (штат Оклахома) вже найближчими днями, повідомили 21 березня представники оборонного відомства США, передає CNN.

Згодом ці військові переїдуть до Європи для додаткового навчання на двох системах Patriot – саме тих, які будуть розгорнуті в Україні найближчими тижнями, повідомили офіційні особи журналістам у Форт-Сіллі.

Американські інструктори у Форт-Сіллі, де 65 українців тренувалися з 15 січня, змогли значно пришвидшити навчання завдяки наявності в українців базових знань про системи протиповітряної оборони, повідомили чиновники.

Американські системи ППО Patriot, ілюстративне фото ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

У Повітряних силах відповіли, коли стане відомо про прибуття систем Patriot в Україну

«Українські солдати вражають швидкістю в навчанні», — сказав бригадний генерал Шейн Морган, командувач Форт-Сіллі. «Завдяки їхнім широким знанням у сфері протиповітряної оборони та досвіду роботи в зоні бойових дій їм було легше… зрозуміти концепції експлуатації та технічного обслуговування системи Patriot», – наголосив генерал Морган.

Військові США виділили на навчання 10 тижнів, але українці завершили його приблизно за вісім тижнів. Розклад тренувань був «агресивним», сказав представник Форт-Сіллі, українці тренувалися щодня з 7:00 до 18:00 за місцевим часом.

Повідомлення про прискорення розгортання Patriot відбулося в той же день, коли було оголошено, що США пришвидшать і доставку танків Abrams в Україну, відправивши старіші моделі M1-A1 замість більш сучасної версії танка.

Як пише агентство з посиланням на американських чиновників, Пентагон хоче відправити відремонтовану старішу модель, яка може бути готова швидше ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

США хочуть прискорити доставку танків Abrams Україні – AP

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !