Комісія Мінкультури рекомендує демонтувати пам’ятник Ватутіну у Києві

Експертна комісія Міністерства культури та інформаційної політики рекомендувала демонтувати пам’ятник радянському генералу Миколі Ватутіну, який розташований у Маріїнському парку, але остаточне рішення має ухвалити КМДА, повідомляє у телеграмі пресслужба міністерства.
«25 січня у Міністерстві культури та інформаційної політики відбулося засідання Експертної комісії МКІП щодо подальшої долі пам’ятників радянських і російських діячів у Києві. Щодо пам’ятника радянському генералу Миколі Ватутіну Експертна комісія рекомендувала КМДА демонтувати та перенести його, а також визнати об’єкт таким, що відповідає критеріям і ознакам пам’ятки монументального мистецтва», – йдеться у повідомленні.

Пам’ятник більшовицькому військовому діячеві Миколі Щорсу в Києві ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Ткаченко розповів, коли у Києві демонтують пам’ятники Щорсу і Ватутіну

У Києві за 2022 рік перейменували понад 230 вулиць, проспектів та бульварів, чиї назви були пов’язані з РФ чи радянською епохою. Нові назви обирали кияни в застосунку «Київ цифровий».

Дніпро, 6 січня 2023 року . Тепер пам’ятник зберігатимуть на території одного з комунальних підприємств ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

У Дніпрі демонтували пам’ятник Михайлові Ломоносову – фото

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !