КМДА: у столичний громадський транспорт допускатимуть лише пасажирів у масках

З 18 березня у Києві до громадського транспорту допускатимуть лише пасажирів у захисних масках. Про це на брифінгу заявив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник.

«З завтрашнього дня допуск до пасажирського транспорту буде виключно у масках. Пасажири, які не мають маски, не будуть допускатися до перевезення пасажирським транспортом», – заявив Поворозник.

Він додав, що наземний транспорт працюватиме у штатному режимі, додаткова техніка на рейси виходити не буде. Поворозник наголосив, що більшість киян зараз мають знаходитися вдома.

У вівторок, 17 березня, з 23-ї години «Київський метрополітен» припиняє перевезення пасажирів.

Увечері 16 березня Кабінет міністрів вирішив зупинити роботу метро в Києві, Харкові та Дніпрі для запобігання поширенню хвороби COVID-19, викликаної коронавірусом. Крім того, з 18 березня зупиняться залізничні, авіаційні та автобусні міжміські та міжобласні пасажирські перевезення.

12 березня в Україні розпочався карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції і для недопущення її поширення. Він триватиме три тижні – до 3 квітня.

Наразі в Україні офіційно сім підтверджених випадків захворювання на COVID-19, одна людина померла.