IRIS-T сьогодні спрацювала з 100% результатом, але подібних систем ППО треба більше – Повітряні сили ЗСУ

Протиповітряна система IRIS-T, надана Німеччиною раніше цього місяця, сьогодні спрацювала з 100% результатом, але подібних систем треба більше, повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.
«Ми бачимо, що противник немає успіху в наземній операції. Тому небо зараз він використовує для своїх терористичних атак. Ми просимо і продовжуємо надалі закликати світ надати Україні зброю. Потрібні засоби протиповітряної оборони. Ті засоби, які ми вже озвучили, IRIS-T, (їх) треба більше. Працює і сьогодні працювала ця система, і працювала з 100% результатом. І ми хочемо ще таких систем, щоб німці наростили виробництво. NASAMS вже от-от має бути в Україні.. але треба більше. Україна дуже велика, треба захищатися», – заявив він в ефірі національного телемарафону.

Читайте також – Повітряні сили: процес надходження IRIS-T, NASAMS і їхню бойову роботу не висвітлюватимуть

Вранці 31 жовтня російські війська завдали масованих ударів по Україні. Влада повідомила про влучання російських ракет по критичній інфраструктурі в Харкові, Запоріжжі, на Київщині, Буковині, Кіровоградщині та Черкащині. У Міноборони РФ підтвердили атаки по енергосистемі України.

За даними прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, після російських ударів пошкоджені 18 об’єктів, більшість – енергетичні, у 10 регіонах України.

Відомо про влучання російських ракет по критичній інфраструктурі в Києві, Харкові, Запоріжжі, на Буковині, Кіровоградщині та Черкащині. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Тимошенко: після масованої атаки РФ запроваджуються екстрені відключення електрики

Останнім часом російські війська посилили обстріли об’єктів енергетичної інфраструктури України. Для атак вони використовують крилаті ракети, ракети протиповітряної оборони «земля-земля» та надані Іраном дрони-камікадзе Shahed-136.

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !