Ігнат розповів про роботу систем NASAMS під час обстрілів у новорічну ніч

Під час новорічної атаки російської армії бійці ПВО використовували зенітні ракетні комплекси NASAMS для збиття іранських дронів, повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

«Бачимо, що небо було дійсно під надійним захистом. Хочеться ще відзначити допомогу партнерів. Для них має бути такий знак-сигнал, тому що NASAMS ледве встигали перезаряджати наші військовослужбовці. Як із артилерії ними лупили», – сказав він.

Ігнат пояснив, що ніхто у світі ще не мав подібного досвіду використання NASAMS, бо українські захисники перезаряджали комплекс під час ведення бою. Водночас речник заявив, що Україна потребує більше систем ППО NASAMS.

Наслідки масованого атаки на Київ у новорічну ніч, ілюстративне фото ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Масований обстріл у новорічну ніч: в «Укренерго» розповіли про ситуацію зі світлом в Україні

«Це ще один сигнал нашим партнерам – наскільки вправно та ефективно в таких бойових умовах можуть застосовувати бойову техніку іноземного виробництва наші фахівці, які лише кілька тижнів тому проходили навчання», – додав Ігнат.

У новорічну ніч по всій території України була оголошена повітряна тривога. У Києві в Голосіївському та Шевченківському районах лунали вибухи.

31 грудня Росія завдала ракетного удару по Україні. За даними ЗСУ, Росія атакувала Україну 20 крилатими ракетами, 12 з них українські військові збили.

Частини російської крилатої ракети, збитої українськими силами ППО під час атаки Росії на Україну, Київщина, 5 грудня 2022 року, ілюстративне фото ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Гамалій: в Хмельницькому померла дівчина, поранена внаслідок ракетного удару

У Києві є руйнування в чотирьох районах міста – Голосіївському, Солом'янському, Печерському та Дніпровському. За останніми даними, одна людина загинула, ще 21 поранена. Також вибухи пролунали у Хмельницькому, Запоріжжі та Миколаєві, є постраждалі.

Росія розпочала масштабне збройне вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року. Відтоді вона атакує об'єкти цивільної та військової інфраструктури.

«Ракети проти народу… На Пасху вони робили такі удари, на Різдво, на Новий рік... Вони називають себе християнами, дуже чваняться своїм православ’ям. Але вони – за дияволом. Вони за нього і з ним», – каже Володимир Зеленський ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

У Росії дуже вихваляються своїм православ’ям, але вони «за диявола і з ним» – Зеленський після ракетної атаки

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !