ГУР: Росія через брак високоточних ракет комбінує їх запуски з дронами і ракетами старого типу

Через брак високоточних ракет російські військові змінюють тактику обстрілів України, заявив 1 січня в ефірі загальнонаціонального телемарафону представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький

«У росіян зараз в дефіциті балістичні ракети «Іскандер», наближаються до закінчення запаси «Калібрів», зменшується кількість крилатих ракет повітряного базування Х-101, Х-555», – відзначив представник ГУР.

Але, за його словами, попри скорочення обсягів, виробництво ракет у Росії не припиняється: «Ми зараз знаходимо уламки ракет, виготовлені в четвертому кварталі 2022 року. Значить, вони виробляються і зразу надаються у війська, щоб здійснювати обстріли наших обʼєктів».

За даними Головного управління розвідки, російські військові тепер застосовують у різних конфігураціях іранські безпілотники, ракети старого типу, високоточні балістичні ракети та перероблені ракети С-300.

«Ракети проти народу… На Пасху вони робили такі удари, на Різдво, на Новий рік... Вони називають себе християнами, дуже чваняться своїм православ’ям. Але вони – за дияволом. Вони за нього і з ним», – каже Володимир Зеленський ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

У Росії дуже вихваляються своїм православ’ям, але вони «за диявола і з ним» – Зеленський після ракетної атаки

31 грудня і 1 січня російські військові здійснили нову серію атак в Україні з використанням безпілотників іранського походження та ракет. Унаслідок цих атак енергетична структура України очевидних ушкоджень не зазнала, електропостачання перед Новим роком і 1 січня здійснювалося майже без ускладнень. Натомість у Києві та Хмельницькому є цивільні загиблі, ще кілька десятків людей були поранені.

Уламки запущеного російською армією іранського безпілотника-камікадзе Shahed з «новорічним привітанням» російською мовою, який був збитий у новорічну ніч над столицею України. Київ, 1 січня 2023 року ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Армія РФ може атакувати Україну дронами, поки готує ракети для обстрілів – Гуменюк

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !