«Готував держпереворот в Україні»: СБУ повідомила про підозру громадянину РФ

Служба безпеки України повідомила про підозру громадянину РФ, який, за її даними, готував державний переворот в Україні.
«Він планував використати вітчизняні громадські організації, які мали спровокувати заворушення у західних областях нашої держави. Це, у свою чергу, повинно було призвести до створення «народних республік» в регіоні», – зазначають в СБУ.
За даними Служби безпеки, чоловік пов’язаний з російськими спецслужбами та координував дії з «окремими представниками адміністрації президента РФ».
«Після Революції гідності та початку російської агресії працював на підтримку дій російського уряду, спрямованих на недопущення європейського вектору розвитку України. З цією метою вступив у змову з одним з українських громадсько-політичних діячів, пов’язаних з «Українським вибором» Віктора Медведчука, якому пообіцяв надавати підтримку у захопленні державної влади в Україні», – зазначають в СБУ.

11 листопада Служба безпеки України також заявила, що встановила генерала російського спецназу, який, за її даними, координував російські диверсійно-розвідувальні групи на Донецькому напрямку.

Наразі СБУ повідомила російському генералу про підозру у участі в терористичній організації та сприяння її діяльності. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

«Координував російські ДРГ на Донецькому напрямку»: СБУ викрила генерала спецназу РФ

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !