Генштаб ЗСУ: російські військові намагалися штурмувати на трьох напрямках

Російські військові здійснювали спроби просунутися і штурмувати позиції Збройних сил України на Слов’янському, Бахмутському і Авдіївському напрямках, заявили у Генеральному штабі Збройних сил України у вечірньому зведенні 6 серпня.

«На Слов’янському напрямку противник здійснював вогневе ураження із ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Велика Комишуваха, Сулигівка, Довгеньке, Долина, Мазанівка, Адамівка, Карнаухівка, Курулька, Рідне, Дібрівне, Грушуваха, Богородичне і Маяк. Окремі підрозділи ворога намагалися просунутися в район західної околиці Богородичного, успіху не мали, відійшли», – йдеться в повідомленні.

На Бахмутському напрямку, за даними Генштабу, зафіксовані російські обстріли поблизу Бахмута, Соледара, Зайцевого, Яковлівки, Кодеми, Юріївки, Бахмутського, Берестового, Покровського й Іванграда.

Такі коментарі про дії ЗСУ в момент активної фази війни «вже час заносити у список 11-им гріхом», наголосила Ганна Маляр ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

У Міноборони застерегли від коментарів «експертів», які шкодять роботі ЗСУ

«Російська штурмова й армійська авіація завдала ударів неподалік Зайцевого, Соледара, Бахмута, Берестового і Яковлівки. Штурмовими діями окупанти намагалися покращити тактичне положення в напрямках Стряпівка – Бахмутське, Покровське – Соледар, Покровське – Бахмут, Володимирівка – Яковлівка, Відродження – Вершина, Покровське – Вершина. На всіх вказаних напрямках ворог отримав рішучу відсіч українських воїнів та відійшов», – йдеться у зведенні.

Як повідомили у командуванні, на Авдіївському напрямку ствольна і реактивна артилерія військ РФ обстрілювала райони Авдіївки, Пісків, Нетайлового, Невельського і Нью-Йорка.

«Штурмова авіація окупантів діяла поблизу Нью-Йорка, Красногорівки, Пісків та Мар’їнки. Наступальними діями російські загарбники намагалися прорвати оборону наших військ у напрямках Спартак – Авдіївка, Веселе – Піски, Новоселівка Друга – Красногорівка, Олександрівка – Мар’їнка, Кирилівка – Павлівка та Пречистівка – Новомайорське. Українські воїни завдали ворогу значних втрат та відкинули назад», – повідомили у Генштабі.

Павло Кириленко спростував повідомлення про перехід цього населеного пункту під контроль російських окупаційних сил ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Піски контролюють ЗСУ – Донецька ОВА

Там додали, що на Краматорському напрямку загарбники наступальних дій не вели.

У Генштабі ЗСУ також попередили, що зберігається загроза ударів із території Білорусі і з Чорного моря.

Раніше сьогодні голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко повідомив, що Піски, де «дуже гаряче», контролюють ЗСУ.
За його словами, з допомогою населеного пункту Піски загарбники хочуть «не просто вийти на Авдіївку, а її обійти, щоб реалізувати свій подальший наступ».

Напередодні російські ЗМІ повідомили, що населений пункт Піски перейшов під контроль російських окупаційних сил.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини станом на 22:00 6 серпня

Австрійський військовий аналітик Густав Грессель ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Якщо ви хочете звільнити Донбас і Крим, готуйтеся до великих втрат – Густав Грессель

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !