Генштаб: у ЗСУ формують ударні роти БПЛА

У Генеральному штабі ЗСУ заявляють про формування перших в світі ударних рот БПЛА.
«Створення ударних рот ухвалив на Ставці Головнокомандувач ЗС України генерал Валерій Залужний. В рамках проєкту «Армія дронів» Мінцифри створено Координаційний штаб з ключовими міністерствами і службами для повноцінної реалізації проєкту. Це необхідно, щоб втілити низку ключових реформ та масштабувати виробництво БпЛА, аби забезпечити ними Сили оборони України», – йдеться у повідомленні штабу у фейсбук.

У Генштабі кажуть, що вже відібрали найпрофесійніших військовослужбовців, які очолять ударні роти – кожна з них отримає дрони та боєприпаси, Starlink та інше необхідне обладнання.

"; //parse XFBML, because it is not nativelly working onload if (!fbParse()) { var c = 0, FBParseTimer = window.setInterval(function () { c++; if (fbParse()) clearInterval(FBParseTimer); if (c === 20) { //5s max thisSnippet.innerHTML = "Facebook API failed to initialize."; clearInterval(FBParseTimer); } }, 250); } } }; thisSnippet.className = "facebookSnippetProcessed"; if (d.readyState === "uninitialized" || d.readyState === "loading") window.addEventListener("load", render); else //liveblog, ajax render(); })(document);

Армія дронів – це комплексна програма, в рамках якої закуповуються дрони, проводиться ремонт БПЛА та навчання операторів. У липні минулого року повідомлялося, що на той час було підготовлено близько 400 військових операторів.

7 липня Мінцифри та Світовий конгрес українців підписали меморандум про співпрацю в рамках проєкту «Армія дронів», що передбачає закупівлю безпілотників, які допоможуть ЗСУ моніторити близько 2 470 км лінії фронту ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Завдяки пожертвам українців ЗСУ отримають майже тисячу дронів – Мінцифри

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !