Фільм «20 днів у Маріуполі» здобув нагороду на кінофестивалі «Санденс» у США

Документальний фільм українського воєнного кореспондента Мстислава Чернова «20 днів у Маріуполі», який розповідає про перші тижні російського вторгнення в Україну, здобув приз глядацьких симпатій на американському фестивалі незалежного кіно «Санденс».

У картині зафіксовані початок повномасштабного вторгнення, бомбардування пологового будинку та порятунок автора стрічки та його колег з Asociated Press з оточеного російськими військами міста.

Разом із Черновим над фільмом працювали фотограф Євген Малолєтка та продюсер Василіса Степаненко.

Оголошення переможців відбулося 27 січня в Парк-Сіті (США).

Фільм Чернова був показаний в конкурсній програмі World Cinema Documentary Competition.

Житловий будинок в Маріуполі після обстрілу російських військових, 11 березня 2022 року. Фото Євгена Малолєтки ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

«Ми були очима мирних жителів Маріуполя». Інтерв'ю з фотографами Associated Press

Загалом у секції світового документального кіно було представлено 12 фільмів. Головний приз здобув фільм «Вічна памʼять» режисера Майте Альберді, який розповідає про пару, яка страждає на хворобу Альцгеймера.

Лауреати Премії імені Георгія Гонгадзе 2022 року: фотографи Мстислав Чернов (ліворуч) та Євген Малолєтка ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Лауреатами премії Гонгадзе стали Мстислав Чернов і Євген Малолєтка

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !