Енергетики розповіли, коли в Києві повернуться до планових графіків відключення світла

Енергосистема України може на початку наступного тижня вже перейти до звичайних графіків відключень, повідомив гендиректор компанії YASNO Сергій Коваленко в ефірі телемарафону 27 листопада.

«Говоритимемо моїми персональними прогнозами. Я розраховую, що завтра чи у вівторок (28 або 29 листопада, – ред.) ми повернемося до звичних графіків. Але це залежить від запуску генерації та ще від деяких моментів», – зазначив Коваленко.

Раніше 25 листопада генеральний директор Yasno Сергій Коваленко повідомив, що після повторного підключення будинків до мережі споживачі витрачають 170% електроенергії порівняно зі звичайними показниками, і попросив використовувати електрику ощадливо.

В «Укренерго» звертають увагу, що компанія доводить до обленерго ліміти споживання щодо кожної області, перевищувати який не можна, а обленерго самостійно визначає види відключень – аварійні або планові ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Дефіцит в енергосистемі України знизили до 20% – «Укренерго»

Як повідомили в Генштабі ЗСУ, російських ударів 23 листопада зазнали житлові будинки, ТЕЦ та підстанції у Києві, Київській, Вінницькій, Львівській та Запорізькій областях.

Москва, попри численні свідчення, заперечує цілеспрямовані атаки на цивільних.

«Через ракетні атаки агресора на об’єкти критичної інфраструктури розглядаємо різні сценарії розвитку подій», – наголосив міський голова Києва ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Київ готовий за потреби розгорнути тисячу пунктів обігріву взимку – Кличко

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !