Ексгумація тіл загиблих в Ізюмі триватиме ще два тижні – мер

Ексгумація тіл людей, що загинули в Ізюмі на Харківщині під час російської окупації, триватиме ще близько двох тижнів, повідомив міський голова Валерій Марченко.

«Співробітники всіх служб проводять ексгумацію. Якщо є можливість, їх ідентифікують, потім усіх відправляють у Харків для подальших робіт. Ця робота триватиме ще майже два тижні, тому що поховань дуже багато», – сказав Марченко 18 вересня в ефірі національного телемарафону.

За його словами, наразі перевіряють інформацію про існування інших поховань.

Напередодні голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що експерти Нацполіції ексгумували 59 тіл в деокупованому Ізюмі.
«Тіла 16 цивільних чоловіків та 26 жінок доставлять на подальшу експертизу. 17 – військовослужбовців. Як зазначають фахівці, у більшості – наявні сліди насильницької смерті. Роботи тривають», – написав він у телеграмі.

Синєгубов нагадав, що масові поховання в Ізюмі налічують більше ніж 450 могил.

Під Ізюмом знайшли, зокрема, вбитих українських військових, у яких були зв'язані руки, 16 вересня 2022 року ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Російська окупація «перетворила міста на братські могили». США і ЄС «шоковані» похованнями в Ізюмі

Убиті впритул зі зв'язаними руками: під Ізюмом виявили захоронення тіл воїнів ЗСУ (фотосвідчення)
ФОТОГАЛЕРЕЯ:

Убиті впритул зі зв'язаними руками: під Ізюмом виявили захоронення тіл воїнів ЗСУ (фотосвідчення)

Омбудсмен Лубінець: під Ізюмом знайдені тіла військових ЗСУ, яких можливо катували

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !