До України прибула остання партія подарованих Норвегією мостів – «Укравтодор»

В агенстві автомобільних доріг «Укравтодор» повідомили про прибуття вантажівки з мостовими конструкціями від Норвезького управління державних доріг. Це остання партія подарованих Норвегією мостів.

«Караван з гуманітарною допомогою у вигляді10 переправ вирушив у грудні 2022 року. Перша партія, нагадаємо, прибула 11 січня. Україні подарували тимчасові мостові конструкції типу acrow/bailey, які підходять для пересування важких транспортних засобів. Ці конструкції дозволять не лише з’єднати населені пункти, а й забезпечать довезення гуманітарних вантажів, проїзд швидких, ремонтних бригад, евакуацію населення. Вартість переданих конструкцій становить 30 мільйонів норвезьких крон», – розповіли у відомстві.

За даними «Укравтодору», для встановлення мостів українські дорожники пройдуть тренінг у Польщі. «Норвезькі фахівці на прикладі однієї з переданих переправ навчать інженерів складати їх швидко та ефективно», кажуть в «Укравтодорі».

Норвегія стала третьою країною, яка від початку російського вторгнення передала в Україну допомогу для відновлення дорожньої інфраструктури. Раніше дев’ять тимчасових мостів подарували Чехія та Франція. Частина цих мостів вже змонтована на Київщині, Чернігівщині, Черкащині та Харківщині.

29 червня стало відомо про руйнування біля села Демидів мосту через річку Ірпінь. Тоді одна людина загинула, двоє зазнали поранень (фото ілюстративне) ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Міст на Київщині, де блискавка влучила у заміновану опору, почали ремонтувати – «Укравтодор»

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !