До 10 років засуджено чоловіка, який з 2014 року воював у лавах бойовиків проти ЗСУ

В Офісі генпрокурора повідомили, що суд у Дніпропетровську виніс вирок у 10 років позбавлення волі чоловікові із Макіївки, який з 2014 року воював проти Збройних сил України.

«У жовтні 2014 року мешканець м. Макіївки вступив до лав не передбаченого законом збройного формування «Б-2» «КСОВД» «ДНР». Через рік він перейшов до тактичної групи «Купол» 100 ОМСБр РГ, де обійняв посаду командира знаряддя. Протягом 2017-2020 років також служив заряджаючим номеру розрахунку мінометної батареї у 5 ОМСБр «Оплот» та 9 ОШМСПМП. За понад 8 років засуджений з позивним «Лёва» змінив 4 місця «роботи» і весь цей час активно брав участь у бойових діях проти підрозділів ЗСУ та інших військових формувань, задіяних у проведенні антитерористичної операції. На початку березня 2022 року його мобілізували та направили воювати до м. Маріуполя, де він отримав поранення. Після лікування засуджений продовжив брати участь у бойових діях на Донеччині», – розповіли в ОГП.

Повідомляється, що у серпні цього року чоловіка затримали українські військовослужбовці. Йому інкримінували вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України, а також участь у терористичній організації і діяльності не передбачених законом збройних формувань.

За повідомленнями, офіційних підтверджень яких поки що немає, Стремоусов загинув у ДТП ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

У Росії повідомили про загибель представника окупаційної адміністрації Херсонщини Стремоусова

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !