Держдепартамент США: Росія не демонструє готовності до переговорів

У Державному департаменті США заявляють, що Росія не демонструє готовності до переговорів.
«Ми чітко заявили, що дипломатія є єдиним способом покласти край цьому конфлікту, але Росія не демонструють жодних ознак того, що вона готова до серйозної участь у переговорах. Ми хочемо бачити демократичну, незалежну, суверенну та процвітаючу Україну із засобами для стримування та захисту від подальшої агресії. І ми зосереджені на зміцненні позицій України, наскільки це можливо, на полі бою, щоб, коли настане час, Україна мала як якомога більше важелів впливу за столом переговорів», – сказав 24 серпня заступник речника Держдепартаменту США Ведант Пател.

За його словами, Україна постійно демонструвала свою прихильність до мирного припинення конфлікту шляхом переговорів.
«Ми віримо, що якщо і коли Росія буде готова діяти добросовісно, Україна також буде готова діяти», – додав він.

Натомість Москва заявляє про відсутність передумов для переговорного процесу з Україною.

У День Незалежності український президент Володимир Зеленський заявив, що Україна не шукатиме з терористами порозуміння, а будь-які компроміси зруйновані ракетами 24 лютого. За його словами, Україна не торгує своїми землями і своїми людьми.
«Для нас Україна – це вся Україна. Усі 25 регіонів, без будь-яких поступок чи компромісів. Ми не знаємо цих слів, вони були зруйновані ракетами 24 лютого», – наголосив

24 лютого Росія розпочала повномасштабне вторгнення до України. Москва заперечує, що веде проти України загарбницьку війну на її території та називає це «спеціальною операцію».

Знищена російська бронетехніка після того, як ЗСУ розгромили російських військових під Києвом, 31 березня 2022 року ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

У британській розвідці розповіли, чого досягла Росія за шість місяців війни

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !