Данілов припускає, що через брак ракет Росія може дати спокій Україні на новорічні свята

Секретар Ради національної безпеки й оборони України Олексій Данілов припускає, що через брак ракет Росія може не атакувати Україну на новорічні свята.
«Що стосується обстрілів – ми не можемо гарантувати, що перед Новим роком не буде те, що інколи робить наш божевільний сусід. Ми точно знаємо, що в нього вже не так багато залишилося ракет і нам масовані обстріли на два-три або максимум чотири рази. Він так само це усвідомлює, тому будемо думати, що він буде їх економити на наступні речі, щоб новорічні свята ми провели в спокої. Енергетична система до цього готова. Але, на жаль, не все залежить від нас», – розповів він в ефірі національного телемарафону.

Напередодні президент України Володимир Зеленський закликав українців не забувати про загрозу російських ракетних атак – треба бути готовими до російських ракетних атак або провокацій.

Керівник ГУР також прокоментував співпрацю Росії з Іраном, заявивши, що Тегеран досі не передавав Москві ракети ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

«Два-три рази, і вони закінчаться взагалі» – Буданов про те, скільки ракет має Росія для масованих ударів по Україні

За різними даними, Росія різко зменшила використання високоточного озброєння, виробництво якого має бути дуже ускладненим через заборону експорту в РФ ключових компонентів такої зброї. Але проблеми не обмежуються високоточною зброєю.

За оцінкою Пентагону, при збереженні нинішнього рівня інтенсивності використання ракет і снарядів, російська армія вичерпає свій арсенал порівняно нещодавно вироблених боєприпасів на початку 2023 року.

Згідно з даними американських і британських офіційних осіб, на додаток до поставок іранських літаків-безпілотників, Росія намагається придбати сотні балістичних ракет у Ірану, пропонуючи Тегерану масштабне військово-технічне співробітництво. Наразі немає підтверджень щодо отримання Росією ракет від Ірану.

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !