Червоний Хрест каже, що досі не отримав дозволу на доступ до колонії в Оленівці

Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ) досі не отримав дозволу на доступ до колонії в окупованій Оленівці на Донеччині, де утримували українських військовополонених і в якій стався вибух у ніч на 29 липня.
«Сім'ї повинні отримувати термінові новини та відповіді про те, що сталося з їхніми близькими. Сторони повинні зробити все від них залежне, у тому числі шляхом неупереджених розслідувань, щоб допомогти визначити факти, що стоять за нападом, і внести ясність у це питання. Однак це не роль або мандат МКЧХ щодо проведення публічних розслідувань ймовірних воєнних злочинів», – йдеться в заяві, яку цитує агенція Reuters.

31 липня Міноборони Росії повідомило, що Москва офіційно запрошує експертів ООН та Міжнародного Комітету Червоного Хреста для розслідування удару по колонії в Оленівці.

Залучення представників міжнародних організацій вимагала українська влада.

Заяву, яку оприлюднила Служба безпеки України, підписали також Збройні сили, Головне управління розвідки Міністерства оборони та Уповноважений Верхрвної Ради з прав людини ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

СБУ, військові та омбудсмен закликають ООН і Червоний Хрест відреагувати на вибухи в Оленівці

В Організації Об’єднаних Націй заявили про готовність розслідувати загибель десятків українських військовополонених в Оленівці. Представник ООН Фархан Хак заявив, що у разі згоди обох сторін ООН готова направити туди експертів.

Читайте також: ОПУ: аналіз фото з Оленівки свідчить про термобаричний вибух всередині будівлі колонії

Один із бараків виправної колонії у селищі Оленівка на Донеччині був зруйнований у ніч з 28 на 29 липня. Загинули щонайменше 50 українських військовополонених, яких там утримували.

Підтримувані РФ бойовики і Міноборони Росії заявили, що причиною став нібито обстріл з боку українських сил. Генштаб Збройних сил України наголосив, що українські військові не здійснювали артилерійського чи ракетного обстрілу Оленівки і звинуватив російських військових.

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !