Череватий щодо ситуації в Бахмуті: «потенціал ворога виснажується»

Впродовж доби під Бахмутом Росія втратила ще 133 своїх військових, а ще 176 отримали поранення, розповів в ефірі телемарафону речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

«Бахмут на сьогодні – це головна ціль ворога, зосередження всіх його атакуючих зусиль. За цю добу 19 разів він атакував наші позиції на цьому напрямку, 229 разів обстріляв різними системами і калібрами ствольної і реактивної артилерії наші позиції, 2 авіанальоти здійснив. Також було знищено станцію радіоелектронної боротьби «Житель» і дві станції «Стриж», дві самохідні установки ворога, дві гармати-гаубиці, БМП і вісім польових складів боєкомплектів», – поінформував речник.

Українські війська також уразили 12 районів зосередження російського озброєння та військової техніки. Фото ілюстративне ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Генштаб ЗСУ: авіація завдала 8 ударів по районах зосередження російських сил

Череватий наголосив, що «ворог має запаси, проте з кожним днем українські захисники роблять все, щоб цей запас зменшити». Також, за його словами, «використання застарілої техніки типу БМП-1 чи БТР-60, танків Т-62 свідчить про те, що потенціал ворога виснажується».

Череватий висловив сподівання, що спроби армії РФ взяти Бахмут до 9 травня «будуть нівельовані героїчною боротьбою українських захисників».

В ISW зазначають, що Кремль розповсюдив нову інструкцію щодо того, як висвітлювати майбутній потенційний український контрнаступ ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Росія намагається представити будь-які свої операції як затримку контрнаступу України – ISW

«Навіть якщо стратегічно дивитись, це вже виглядає дещо кумедно, коли для такої найбільшої країни світу головним трофеєм на 9 травня буде взяття районного центру», – зазначив він.

Росія активно штурмує Бахмут і населені пункти на підступах до нього з липня 2022 року, у грудні наступ посилився.

За даними штабу, противник зосереджений на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Фото ілюстративне ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Війська РФ безуспішно наступали у напрямку Нью-Йорка на Донеччині – Генштаб ЗСУ

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !