Британська розвідка: війська РФ не мають достатнього медзабезпечення, це погіршує їх моральний дух

Відсутність достатнього медичного забезпечення сприяє погіршенню морального стану російських військ, повідомляє Міністерство оборони Британії з посиланням на дані своєї розвідки.
«Ймовірно, погіршується медичне забезпечення російських військових в Україні. Деяким нещодавно мобілізованим російським резервістам було наказано самостійно закуповувати засоби першої бойової допомоги з порадою, що жіночі гігієнічні засоби є економічно ефективним рішенням. Медична підготовка та знання першої допомоги, ймовірно, низькі», – йдеться у повідомленні британського відомства.
За даними британської розвідки, є дані про неналежне використання російськими військовими деяких медичних засобів.
«Деякі російські війська отримали сучасні бойові турнікети західного зразка, але розмістили їх на своєму обладнанні за допомогою кабельних стяжок, а не за допомогою липучок, що надаються, – ймовірно, тому що воно є дефіцитним і може бути вкрадено. Це майже напевно ускладнить або унеможливить своєчасне застосування турнікетів у випадку катастрофічної кровотечі на полі бою. Відсутність впевненості російських військ у достатньому медичному забезпеченні майже напевно сприяє погіршенню морального стану та відсутності бажання розпочати наступальні операції», – додають у розвідці.