Блінкен: тимчасове припинення вогню дозволить Росії лише «відпочити та переозброїтися»

Держсекретар США Ентоні Блінкен застеріг від «тимчасового або безумовного припинення вогню» у війні проти України, заявивши, що будь-який мир, узгоджений між Росією та Україною, має бути «тривалим».

«Росія використовуватиме будь-яку паузу в бойових діях, щоб консолідувати контроль над незаконно захопленими територіями та поновити свої сили для подальших атак», – сказав Блінкен на засіданні Ради Безпеки ООН, повідомляє DPA.
Тому члени Ради Безпеки не мають обманювати себе закликами до припинення вогню, сказав Блінкен, попередивши, що ця помилка була допущена ще в 2015 році після першого вторгнення Росії в Україну.
Блінкен не згадав Китай у своїй промові, але його зауваження можна витлумачити як реакцію на документ, представлений Китаєм щодо можливого мирного врегулювання війни в Україні.
Мирне врегулювання має відповідати принципам Статуту ООН, продовжив Блінкен: «суверенітет, територіальна цілісність, незалежність».
«Світ має забезпечити, щоб Росія не могла просто відпочити, переозброїтися та відновити війну через кілька місяців чи років. Якщо Росія припинить воювати та піде з України, війна закінчиться», – сказав він.

Чільний китайський дипломат Ван Ї з російським президентом Володимиром Путіним. Москва, 22 лютого 2023 року ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

«Китай не хоче допустити поразки Росії». Пекін оприлюднив «мирний план» врегулювання війни РФ проти України

24 лютого минулого року Росія розпочала повномасштабне вторгнення до України по всій довжині спільного кордону і з території Білорусі. Україна чинить запеклий опір.

Кремль заперечує загарбницьку війну проти України і називає дії російських військових «спецоперацією», метою якої є «демілітаризація і денацифікація України».

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !