Блінкен оголосив про надання Україні пакета допомоги на майже 2 мільярди доларів

Державний секретар США Ентоні Блінкен оголосив про надання Україні нового пакета військової допомоги на 1,85 мільярда доларів, включно з американськими системи протиповітряної оборони Patriot.

«Відповідно до повноважень, делегованих президентом, сьогодні я санкціоную двадцять восьмий пакет американських озброєнь і техніки для України з серпня 2021 року. Цей пакет на 1 мільярд доларів забезпечить Україні розширену систему протиповітряної оборони, а також додаткові боєприпаси і критично важливе обладнання, яке Україна так ефективно використовує для захисту на полі бою», – цитує Блінкена пресслужба Державного департаменту США.
У відомстві додають, що Міністерство оборони США також оголошує про додаткову безпекову допомогу в розмірі 850 мільйонів доларів для України сьогодні в рамках своєї Ініціативи сприяння безпеці в Україні.
«Сьогоднішня допомога вперше включає систему протиповітряної оборони Patriot, здатну збивати крилаті ракети, балістичні ракети малої дальності та літаки зі значно вищою межею, ніж раніше надані системи протиповітряної оборони», – додав Держсекретар США.

Перед цим президент США Джо Байден розпорядився про надання мільярда доларів на військову допомогу Україні.

Читайте також: Байден запросив Зеленського до США через нову фазу війни – Кірбі

Президент України Володимир Зеленський, за повідомленням ЗМІ, вже прибув до США. Це його перша поїзда за межі України від початку російського повномасштабного вторгнення.

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !