Бійці ЗСУ вдарили по позиціях ЗРК російських військових – Генштаб

За поточну добу українські військові вдарили по позиціях зенітних ракетних комплексів армії РФ та ліквідували два їхні склади боєприпасів, йдеться в повідомленні зведення Генштабу ЗСУ ввечері 18 грудня.

За даними військового командування, українська авіація протягом доби завдала шість ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки і три удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів армії РФ.

При цьому підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України за добу вразили два склади боєприпасів російських військових.

«Окупанти ж намагаються повернути втрачене положення на Лиманському напрямку. На Запорізькому – ворог хоче відновити залізничну інфраструктуру для покращення логістичного забезпечення, а на Бахмутському та Авдіївському – зосереджує зусилля на веденні наступу», – повідомляють в Генштабі ЗСУ.

У Середземному морі зосереджено дев’ять ворожих кораблів, з них п’ять носіїв ракет «Калібр» загальний залп яких складає 72 ракети, зазначили в ЗСУ ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Росія утримує в Чорному морі вісім кораблів: у ЗСУ повідомили, чи є серед них ракетоносії

Вранці 16 грудня Росія завдала чергового масованого удару, атакувавши Україну, за даними Повітряних сил, 76 ракетами, 60 із яких збили.

Міський голова Києва Віталій Кличко повідомив про вибухи в трьох районах Києва. Як повідомила київська влада, в повітряному просторі Києва було зафіксовано близько 40 ракет, з них сили ППО знищили 37.

Як зазначили в «Укренерго», це вже була дев’ята атака на енергосистему України, ціллю знову стали магістральні мережі та об’єкти генерації.

За даними «Укренерго», внаслідок обстрілів енергетичної інфраструктури найбільших уражень зазнали північний, південний, і центральний регіони.

Росія з використанням безпілотників і ракет розпочала масовані удари по українській енергетичній системі два місяці тому, 10 жовтня. За цей час їй вдалося вивести з ладу значну частину системи, в Україні здійснюються як планові, так і екстрені відключення електроенергії.

«Крим буде повернутий і повернутий обов’язково – у той спосіб, яким вирішить наше військово-політичне керівництво», – сказав Олексій Данілов ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Секретар РНБО про російські окопи у Криму: «вони їм точно не допоможуть»

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !