Армія РФ використовує мобілізованих в’язнів для розвідування позицій на передовій – СБУ

Армія РФ використовує мобілізованих в’язнів для розвідування українських позицій на передовій. Про це повідомляє Служба безпеки України.

«Набираючи зеків у російських тюрмах, очільник ПВК «Вагнер» обіцяв їм, що вони зможуть «змити свої гріхи» кров’ю українців та отримають «чисті» документи. Та попри обіцянки їх закидають на передову як «гарматне м’ясо», – зазначають у СБУ, посилаючись на дані, отримані від одного із військовополонених.

21 вересня президент Росії Володимир Путін оголосив про «часткову мобілізацію» для продовження війни проти України. За словами Путіна, призову на військову службу підлягають громадяни, які перебувають у запасі. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

На окуповану Луганщину армія РФ звозить мобілізованих з в’язниць – Гайдай

З огляду на бойові дії Радіо Свобода не має змоги оперативно перевірити цю інформацію з незалежних джерел.

13 жовтня Служба безпеки України заявила про ліквідацію «агентурної мережі ФСБ», яка складалася із ув’язнених з угруповання «ЛНР».

Того ж дня голова Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомив, що на окуповану Луганщину армія РФ звозить мобілізованих з в’язниць.

А власник ПВК Євген Пригожин «активно намагається вислужитися перед президентом Росії Володимиром Путіним, додають дослідники ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

«ПВК Вагнера» намагається утвердити свою перевагу над Міноборони Росії – ISW

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !