Армія РФ може атакувати Україну дронами, поки готує ракети для обстрілів – Гуменюк

Російська армія може атакувати Україну дронами в той час, поки готується до нового масованого ракетного удару, повідомила начальниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк в ефірі телемарафону.

«Кораблів зараз у Чорному морі у ворога поменшало суттєво, у них залишилося всього п’ять, і ракетоносії в пунктах базування. На бойовому чергуванні їх немає. Але ж ми пам’ятаємо, що вони перед цим відпрацювали, дуже багато «Калібрів» використали, саме тому потребують часу на переспорядження», – розповіла Гуменюк.

При цьому вона акцентувала, що не лише святкові дні для армії РФ є «значущими», адже вона намагається атакувати Україну постійно.

Частини російської крилатої ракети, збитої українськими силами ППО під час атаки Росії на Україну, Київщина, 5 грудня 2022 року, ілюстративне фото ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Гамалій: в Хмельницькому померла дівчина, поранена внаслідок ракетного удару

«Зараз, готуючись до цього (атак – ред.), цілком ймовірно будуть використовувати ще дронові атаки, а тим часом підтягувати ракетоносії», – зазначила Гуменюк.

Вона також сказала, що російські військові готові до використання ще тієї партії дронів, яку вони отримали від Ірану.

Своєю чергою Гуменюк нагадала, що південний регіон є «транзитним» для російських ракет, тож від роботи ППО залежить, чи долетять ракети вглиб України.

Нехай цей рік буде «роком повернення» – людей і територій, каже Володимир Зеленський ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

«Українці – неймовірні. Погляньте, що ми зробили і що робимо» – Зеленський побажав у 2023 році перемоги

«Зараз ворог намагається тероризувати райони, прилеглі до лінії фронту – Запорізький напрямок, Дніпропетровську область (Нікопольський район) тощо», – зазначила Гуменюк.

У новорічну ніч по всій території України була оголошена повітряна тривога. У Києві в Голосіївському та Шевченківському районах лунали вибухи.

31 грудня Росія завдала ракетного удару по Україні. За даними ЗСУ, Росія атакувала Україну 20 крилатими ракетами, 12 з них українські військові збили.

Уламки запущеного армією РФ іранського дрона-камікадзе із «новорічним привітанням» російською мовою, який було збито у новорічну ніч над столицею України. Київ, 1 січня 2023 року ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

У новорічну ніч у небі над столицею збито 23 цілі – КМВА

У Києві є руйнування в чотирьох районах міста – Голосіївському, Солом'янському, Печерському та Дніпровському. За останніми даними, одна людина загинула, ще 21 поранена. Також вибухи пролунали у Хмельницькому, Запоріжжі та Миколаєві, є постраждалі.

Росія розпочала масштабне збройне вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року. Відтоді вона атакує об'єкти цивільної та військової інфраструктури.

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !