Аксьонов про обшуки в Криму: затримали шістьох людей, які мали зв’язки з Україною

Підконтрольний Росії голова Криму Сергій Аксьонов заявляє, що російські силовики затримали шістьох громадян, яких звинувачують в участі в організації, яка нібито координувалась з території України.
«У Криму припинено діяльність осередку забороненої на території РФ терористичної організації «Хізб ут-Тахрір аль-Ісламі», яка координувалась з території України. Шістьох її учасників затримано. Наші вороги намагаються використати будь-які можливості для дестабілізації ситуації в Криму, зокрема шляхом поширення ідеології тероризму. Ці спроби приречені на провал. Дякую співробітникам ФСБ за ефективну роботу», – написав Аксьонов у телеграмі.

Вранці 24 січня на півночі Криму в Джанкойському районі російські силовики провели обшуки в будинках кримських татар: у Екрема Кроша в селі Ближньогородському, у Айдера Асанова та Рефата Сейдаметова в селі Тимофіївка, у Османа Абдуразакова в селі Дніпровка та у Лемана Зекір'яєва та Халіла Мамбетова в Джанкої.

Читайте також: У Криму пройшли обшуки, затриманих можуть звинуватити в «тероризмі» – правозахисники
Російські силовики публічно не повідомляють про проведення обшуків у Джанкойському районі.

Російські силовики регулярно проводять обшуки та затримання кримських татар на окупованому півострові. Зокрема, в грудні минулого року відбулася низка обшуків у Джанкойському районі.

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !